17 maart 2022 Nog maar drie weken. Drie! En dan verschijnt voor de allereerste keer de Kinderkrant van Roermond en Roerdalen. Ik vind het zo tof dat álle 29 basisscholen […]
17 maart 2022

Nog maar drie weken. Drie!

En dan verschijnt voor de allereerste keer de Kinderkrant van Roermond en Roerdalen. Ik vind het zo tof dat álle 29 basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs in Roermond en Roerdalen volmondig ‘ja!’ hebben gezegd op de vraag of ze de Kinderkrant willen ontvangen. Dat betekent dat elk kind uit groep 5 t/m 8 de krant krijgt. Het maakt niet uit in welke buurt ze wonen. Of ze nou rijke, arme of ‘daar-tussen-in’ ouders hebben. Of ze een beperking hebben of niet. Iederéén krijgt de Kinderkrant.
Lekker op pad
De laatste weken staan voor mij in het teken van lekker op pad gaan met fotografen Zinah, John en Stefan en heel veel kinderen spreken. Hartstikke leuk dat grote mensen van alles willen, maar in de Kinderkrant staan kinderen aan het roer. Alléén hun enthousiaste, grappige en eerlijke verhalen krijgen een plek. Sorry, grote mensen.
Voor de eerste keer

Gisteren, tijdens een bezoek aan de kanjers van de kersverse Kinderwijkraad van Herkenbosch, kreeg ik het mooiste compliment ooit. De jongens en meiden mochten het artikel keuren, want hey, het moet natuurlijk wel 100 procent kloppen. Het commentaar:

‘Dat heeft u voor een eerste keer goed gedaan mevrouw!’
Mijn dag is nog nooit zo goed geweest. 🤩
Andere koek
Want dan kun je nog bijna 14 jaar voor de grote mensen-krant hebben gewerkt, een eigen Kinderkrant maken is andere koek.
Alles is inderdaad de eerste keer. Wat ben ik in een avontuur gestapt één jaar geleden door mijn baan bij De Limburger op te zeggen. Een behoefteonderzoek doen, projectplan schrijven, begroting maken, financiers en partners zoeken en overtuigen (ik zal nooit een goede salesmevrouw worden, maar doe mijn best), een stichting oprichten. Allemaal eerste keren. Dus echt waar, ik had dat meisje of jongetje – ik was zo onder de indruk dat ik het niet meer weet – gisteren wel kunnen zoenen.
Aan de bak
Dat geldt ook voor alle partners die mij het volste vertrouwen geven. Volgende keer zal ik daar iets meer over vertellen. Nu moet ik gauw aan de bak. Overleggen met vormgeefster Geertje, nog een paar interviews doen… De kinderen moeten op 7 april de mooiste Kinderkrant OOIT krijgen natuurlijk, zodat ze ‘m verslinden!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)