Echt waar… We hebben het namelijk onderzocht met een lezersonderzoek. Wat tof is: maar liefst 32 docenten van 16 verschillende scholen in Roermond en Roerdalen hebben meegedaan. Dat is echt […]
Echt waar… We hebben het namelijk onderzocht met een lezersonderzoek. Wat tof is: maar liefst 32 docenten van 16 verschillende scholen in Roermond en Roerdalen hebben meegedaan. Dat is echt super, want die meesters en juffen krijgen elke week een lading onderzoekjes en vragenlijsten over zich heen… Dat ze die van Het Roertje dan toch óók nog willen invullen, is echt te gek.
HARDE CIJFERS
Jaja… blabla… resultaten willen we horen. Harde cijfers! Jao, is good. Die geven we graag, want waar we op hoopten, is gebeurd. De leerkrachten zijn heel positief. Zo deelt 100% van de docenten Het Roertje uit in de klas en 97 % vindt de kinderkrant van toegevoegde waarde op het bestaande lees- en leeraanbod.
OPDRACHTEN MET HET ROERTJE
Van de leerkrachten doet 66 % soms of regelmatig opdrachten met kinderkrant Het Roertje of gaat in gesprek over onderwerpen die in de kinderkrant staan. We hebben natuurlijk ook gevraagd wát ze dan doen (hele leuke dingen). Ben je daar nieuwsgierig naar? Of wil je lezen wat de leerkrachten graag tegen de partners van de kinderkrant willen zeggen? Mail naar info@hetroertje.nl en dan zorgen we dat je de resultaten krijgt.
EN DE KINDEREN DAN?
Goeie vraag: en de kinderen dan? De mening van de leerkrachten is belangrijk, die van de kinderen nog véél belangrijker. Echt wel. Zij zijn degenen die Het Roertje moeten verslinden. Een van onze belangrijkste doelen is immers het leesplezier (en daarmee de taalontwikkeling) van kinderen vergroten. Daarom gaan we de kinderen komend voorjaar ook vragen naar hun mening over de kinderkrant. Heel benieuwd wat zij vinden. 😊
Foto: John Peters Fotografie

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)