Nu Het Roertje nummer 4 is verschenen vorige week is er even tijd om kort terug te blikken. FONKEL IN DE OGEN Niet te geloven dat het pas vier maanden geleden is dat we de kinderkrant hebben gelanceerd. De tijd vliegt als je bezig bent met leuke dingen. Leuk is het zeker. De interviews met […]
Nu Het Roertje nummer 4 is verschenen vorige week is er even tijd om kort terug te blikken.
FONKEL IN DE OGEN
Niet te geloven dat het pas vier maanden geleden is dat we de kinderkrant hebben gelanceerd. De tijd vliegt als je bezig bent met leuke dingen. Leuk is het zeker. De interviews met kinderen, die best een beetje zenuwachtig zijn als dé kinderkrant komt, de fonkel in de ogen als ze ‘hun’ artikel terugzien in de krant. Héérlijk!
EFFE BEVESTIGING
De vele positieve reacties en onverwachte, maar mooie tips doen ontzettend goed. Te gek dat zoveel mensen met mij meedenken en -voelen. Als je de hele dag in je eentje ideeën hebt bedacht en hebt uitgevoerd, is het zó fijn om af en toe bevestiging te krijgen. Dat herkennen jullie vast wel. Gelukkig mag ik werken met de leukste vormgeefster, fotografen en stichtingsbestuursleden OOIT. Topteam!
EEN OUT-OF-THE-BOX-WATTUS?
In de tussentijd heb ik behalve aan vier kinderkranten ook nog gewerkt aan een out-of-the-box-verantwoording… Wat is dat nou weer? Nou ja, dat je niet gewoon rechttoe-rechtaan zegt wat je hebt gedaan tegen een financier, maar dat je daar ook een feestje van maakt. Dus heb ik stiekem samen met enorm enthousiaste kinderen een filmpje gemaakt, waarin zij vertellen wat ze van de Kinderkrant vinden. (Mensen bij de gemeente Roerdalen, jullie hebben dit nog niet gelezen 😉
UITBREIDING
En dan… groot nieuws: we gaan proberen uit te breiden naar Echt-Susteren. Want in ‘mijn’ oude gemeente (ik deed er verslag van bij De Limburger) verdienen de kinderen óók een kinderkrant. Afgelopen weken heb ik een behoefteonderzoek(je) gedaan op een aantal scholen in Echt-Susteren. Drie keer raden: die zien een eigen kinderkrant ook wel zitten. Het projectplan en de begroting voor 2023 zijn klaar. Nu – klein detail – de financiën nog… Wat zou het sjiek zijn als het lukt!
Daar ga ik van droHmen op vakantie.
📸 Stefan Koopmans

Geef een antwoord

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met (*)